آرزوی برکت در آغاز سال جدید
ابتدا از خدای تبارک و تعالی، حیّ قیوم، قدیر، رؤوف، کریم و لطیف مسئلت میکنیم که سال جدیدی را که با لیلةالقدر آغاز شده است _ یا به تعبیری دقیقتر، با ماه مبارک رمضان و مشخصاً با لیلةالقدر _ شروع شده و هنوز چیزی از آن نگذشته، انشاءالله بر همه شما، خانوادههای گرامیتان، دوستانتان، امت اسلامی و امام عالیقدرمان مبارک قرار دهد، انشاءالله.
تقارن مبارک بهار، لیلةالقدر و ولایت علوی
این تقارن زیبا بین ماه مبارک رمضان و لیلةالقدر، که در واقع رأسالسنه است، با آغاز سال شمسی و بهار را به فال نیک میگیریم. انشاءالله این "بهار در بهار" که تجلی ولایت امیرالمؤمنین (علیهالسلام) است و با یاد و توسل به آن حضرت، و با قرار گرفتن در زیر سایه عنایات خاصه آن بزرگوار آغاز شده، پربرکت باشد.
بنابر آنچه گفته میشود، پایان سال جدید نیز با نام و یاد امیرالمؤمنین (علیهالسلام) همراه خواهد بود. به عبارتی، امسال ما دو مناسبت شهادت آن حضرت را در پیش داریم. انشاءالله فضای عمومی این سال، سرشار از بهرهبرداری از معارف، حقایق، لطایف و سیره علوی باشد.
ضرورت تأسی و معرفت علوی
امید است آحاد ما بکوشند که هم شناخت خود را نسبت به امیرالمؤمنین (علیهالسلام) ارتقا دهند، و هم در روش، سیره و سبک زندگی بیشتر به آن حضرت تأسی کنند. بهرهگیری ما از مقام شامخ تشیع و شیعگی امیرالمؤمنین (علیهالسلام) باید افزایش یابد، انشاءالله الرحمن. اگر چنین شود، این سال برای همه ما سالی بسیار پربرکت خواهد بود.
برکات ولایت علوی در همه ابعاد زندگی
برکت به تمام معنا در ولایت امیرالمؤمنین (علیهالسلام)؛ چه در فکر، چه در ذکر، چه در معنویات، چه در بدن، چه در مال، چه در تدبیر، و چه در عمل صالح. همهی این برکات در سایهی ولایت آن حضرت است.
توصیه به مراجعه به نهجالبلاغه
رهنمود امام عالیقدرمان نیز این بود که مردم، بهویژه در این سال، بیش از پیش به نهجالبلاغه امیرالمؤمنین (علیهالسلام) مراجعه کنند؛ آن چشمه فیاض از معارف علوی. همچنین نهادها و مجموعههایی که در این زمینه مسئولیت دارند _روحانیون، ائمه جمعه و جماعات، دستگاههای فرهنگی، رسانهها، رسانه ملی، آموزشوپرورش و دانشگاهها_ باید وظیفه خود را در معرفی و ارائه این معارف گرانسنگ انجام دهند.
نهجالبلاغه کلامی است میان کلام مخلوق و کلام خالق؛ و باید قدر آن را بیشتر بدانیم. امیدوارم انشاءالله این توصیهی حیاتبخش بیش از پیش مورد توجه و عمل قرار گیرد.
دعا برای توفیق در انجام وظیفه
لطفاً دعا کنید که وظیفهی بزرگی که در این زمینه بر عهدهی بنده و مجموعههای مرتبط است، به لطف الهی و به مدد عنایات آن حضرت، بتواند بهخوبی تحقق یابد و گامهای بلندی در این مسیر ولایی برداشته شود، انشاءالله.
این، فضای سال جدید ماست، الحمدلله.
تبریک تأخیری همراه با طلب برکت
دیدار با شما با تأخیر صورت گرفت و حالا با تأخیر، این تبریک را خدمت شما عزیزان عرض میکنیم. تبریک، در واقع، به معنای درخواست برکت از خدای متعال است.
انشاءالله زندگیتان در همهی ابعاد، از نسلتان، مالتان، فکر و قلم و قدمتان، همگی قرین برکت باشد. همانگونه که در عبارت پیشین از دعای امام سجاد (علیهالسلام) خواندیم: «وَفِّرْ مَلَكَتِي بِالْبَرَكَةِ» که این خود، راهنمایی برای همهی ماست.
مقدمه جلسه و توسل به عنایت الهی
خب، این مطلب آغازین جلسه ماست. از خدای متعال میخواهیم به لطف و کرمش، به بنده و شما عزیزان توفیق دهد که در قالب یک همکاری جمعی، بتوانیم حلقه انس با صحیفه مبارکه سجادیه را هم حفظ کنیم _کمتر دچار آسیب و آفت شود_ و هم انشاءالله در شکل، محتوا و بخشهای مختلف آن، مشمول عنایات الهی باشیم. امیدوارم این مجلس برای من و شما و همهی برادران و خواهران عزیزی که در این حلقه شرکت میکنند، مجلسی پربرکت باشد، انشاءالله.
یاد و دعای شبهای قدر برای همراهان
همچنین مستحضرید اگرچه گاهی کمتر در خدمت شما بودیم _چه به سبب تعطیلات و چه به خاطر برخی مأموریتها که منجر به تأخیر در برگزاری جلسات شد_ اما یادتان را فراموش نکردیم، بهویژه در لحظاتی که امید استجابت دعا بیشتر است، از جمله در شبهای قدر. ما برای شما با عنوانِ "اهالی صحیفه" دعا کردیم و از خدای متعال بهترینها را در بهترین اوقات برایتان خواستیم.
قطعاً شما هم این کمترین را دعا فرمودهاید و انشاءالله همچنان خواهید فرمود؛ زیرا گدا به گدا رحمت خدا میرسد. باید برای یکدیگر دعا کنیم، این یک اصل قرآنی است.
ارزش و جایگاه دعا در ارتباط با خداوند
خدای متعال در قرآن کریم میفرماید: «قُلْ ما يَعْبَؤُا بِكُمْ رَبِّي لَوْ لا دُعاؤُكُمْ...»[۱] این آیه بسیار عجیب و سنگین است؛ گاهی انسان وقتی به آن فکر میکند، منقلب میشود. خداوند میفرماید اگر دعای شما نبود، اعتنایی به شما نمیکردم. این یعنی سرمایهی ما، همان دعای ماست.
سرمایهی فقیر، فقر اوست. وقتی فقر خود را اظهار میکند، آن میشود "دعا"؛ یعنی درخواست از غنی علیالاطلاق. در لحظهای که ما از خدای متعال تقاضا میکنیم، در بهترین حالت ارتباط با حضرت حق قرار داریم.
عرض فقر به ساحت غنی مطلق، بهترین وضعیت ممکن برای فقراست. قرآن هم میفرماید: «يا أَيُّهَا النَّاسُ أَنْتُمُ الْفُقَراءُ إِلَى اللَّهِ وَ اللَّهُ هُوَ الْغَنِيُّ الْحَميدُ»[۲] این همان حقیقتی است که باید درک شود.
محبوبیت دعا نزد خداوند
در دعای سحر ماه رمضان میخوانیم: «اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ مِنْ مَسَائِلِكَ بِأَحَبِّهَا إِلَيْكَ وَ كُلُّهَا إِلَيْكَ حَبِيبَة» هر دعایی نزد خداوند محبوب است. خودِ درخواست، مورد محبت حضرت حق است. اینکه بندهای فقیر، چیزی از پروردگارش بخواهد، همین تقاضا در نزد او محبوب است. ایکاش این معنا را با ایمان و یقین درک کنیم؛ چرا که این درک، میتواند کلید سعادت انسان باشد. یعنی انسان فقر خود را بشناسد، آن را در پیشگاه غنی مطلق عرضه کند و این فرصت را قدر بداند.
روشهای دعا و آثار آن
راهِ بهرهبردن از این فقر چیست؟ ابراز آن در قالب دعا. همان آیهی شریفه فرقان باز تأکید میکند: «فَقَدْ كَذَّبْتُمْ فَسَوْفَ يَكُونُ لِزاماً» یعنی اگر این حقیقت را تکذیب کنید، عاقبتی سخت در پیش خواهد بود.
متأسفانه بسیاری این حقیقت را درک نمیکنند، بلکه انکار هم میکنند. اما شما بدانید که مسیر سعادت از مسیر دعا میگذرد. یکی از بهترین روشهای دعا، دعا به زبان غیر است؛ یعنی زبانی که با آن گناه نکردهاید. وقتی من برای شما دعا میکنم، موانعی که ممکن است در دعایم برای خودم وجود داشته باشد، دیگر نیست. از طرف شما دعا میکنم و این، برای خودم هم مفید است.
سیرهی اولیای الهی در دعا برای دیگران
اهل زرنگی در معنویت، برای دیگران دعا میکنند؛ و در پرتو دعای برای دیگران، خواستههای خود را نیز مطرح میکنند. این روش نزد خداوند بسیار محبوب است.
اولیای خدا نیز چنین سیرهای داشتهاند: دعا برای دیگران، بهویژه در فرصتهایی که فضای دعا و توجه بیشتر فراهم است.
انس با صحیفه سجادیه
انشاءالله در این سال جدید، به توفیق الهی، فرصت بیشتری برای انس با صحیفه مبارکه سجادیه خواهیم داشت. صحیفه، در واقع یک مزرعه دعاست. امام سجاد (علیهالسلام) در این فضای مستعد، بهترین دعاها را پرورش دادهاند. اینجا است که نهال دعا توسط چنین باغبانی در بوستان پرورش یافته و درختان پربار و میوهدار در اختیار ما قرار دارد. باید قدر این گلستان پربار را بدانیم که امام سجاد (علیهالسلام) به ما هدیه دادهاند.
صحیفه سجادیه؛ قدیمیترین کتاب بعد از قرآن
صحیفه سجادیه قدیمیترین کتاب تألیفشده در اسلام بعد از قرآن کریم است. ممکن است برخی بگویند نهجالبلاغه اهمیت زیادی دارد، ولی باید توجه داشته باشیم که نهجالبلاغه توسط سید رضی جمعآوری شده و برگزیدهای از سخنان امیرالمؤمنین (علیهالسلام) است. در حالی که صحیفه سجادیه با همان ساختار و ترکیب کامل از امام سجاد (علیهالسلام) به ما رسیده است. این کتاب گرانبها همچون گنجی از معارف الهی است که باید قدر آن را دانسته و از آن بهرهبرداری کنیم.
تنوع دعاها در صحیفه سجادیه
صحیفه سجادیه دارای تنوع فراوانی از دعاهاست. از مقاصد عالی عرفانی تا نیازهای دنیوی، همه در این کتاب موجود است. در واقع، صحیفه مانند باغی است که در آن درختان پربار با میوههایی عالی و ارگانیک بهصورت آماده در دسترس ما قرار دارد. ما تنها کافی است به این باغ سر بزنیم و از میوههای آن بهرهمند شویم. این دعاها در اختیار ماست و تنها نیازمند دقت و توجه است.
اهمیت نهجالبلاغه در حکمرانی اسلامی
در کنار صحیفه سجادیه، نهجالبلاغه نیز بهعنوان یکی از بزرگترین منابع معارف اسلامی شناخته میشود. همانطور که اشاره شد، نهجالبلاغه توسط سید رضی گردآوری شده و بخشی از سخنان امیرالمؤمنین (علیهالسلام) را انتخاب کرده است. البته به لطف تلاشهای بزرگان، اکنون نسخه کامل نهجالبلاغه در دسترس است. کتاب "تمام نهجالبلاغه" که توسط بزرگانی همچون حضرت علامه جوادی آملی تدوین شده، تمامی بخشهای باقیمانده را شامل میشود.
نهجالبلاغه بهویژه در عرصه حکمرانی اسلامی اهمیت بسیاری دارد. در این کتاب، امیرالمؤمنین (علیهالسلام) اصول حکومتی و اجتماعی را مطرح کردهاند که میتواند در مسیر پیشرفت جامعه اسلامی کاربرد زیادی داشته باشد. این کتاب نه تنها برای فرد مسلمان مفید است، بلکه میتواند بهعنوان مرجع برای حاکمیت و مدیریت اسلامی نیز مورد استفاده قرار گیرد.
مطالعه نهجالبلاغه در سال جاری
در سال جاری که به نام "سال نهجالبلاغه" نامگذاری شده، پیشنهاد میکنم که به مطالعه نهجالبلاغه بپردازیم و از حکمتهای این کتاب بهرهبرداری کنیم. بهترین نقطه شروع برای مطالعه نهجالبلاغه، حکمتهای آن است که با کلمات کوتاه ولی پرمحتوای خود، انسان را به عمق معانی آن هدایت میکند.
شرحهای مفید برای عموم مردم
یکی از شرحهای مفید و قابل استفاده برای عموم مردم، شرح "پیام امام" از آیتالله مکارم شیرازی است. این شرح به زبان ساده و روان نوشته شده و میتواند در فهم بهتر کلمات امیرالمؤمنین (علیهالسلام) به ما کمک کند. این شرح بهراحتی در فضای مجازی در دسترس است و میتوانید از آن استفاده کنید.
پیشنهاد برای مطالعه نهجالبلاغه در سال جاری
امسال پیشنهاد بنده این است که عزیزان برای مطالعه نهجالبلاغه، این کتاب گرانبها را همراه با یک ترجمه تفسیری به نام «پیام امام» از استاد مکارم شیرازی در دستور کار خود قرار دهند. به ویژه توصیه میکنم که از بخش حکمتها شروع کنید. البته میتوانید آن را به هر شکلی که مایلید مطالعه کنید، اما این روش، بهویژه در ابتدای کار، بهنظر مفیدتر خواهد بود.
پیشنهاد مطالعه گروهی و ایجاد حلقههای انس
اگر در جایی استاد وارستهای وجود داشته باشد که درک عمیقی از نهجالبلاغه داشته باشد و حلقههای درسی تشکیل دهد، شرکت در این درسها و برنامهها قطعاً مؤثر و مفید خواهد بود. در این صورت، این مطالعه تبدیل به مسألهای میشود که نور بر نور است. اگر چنین امکانی وجود نداشت، همانطور که اشاره کردم، مطالعه بهصورت فردی و با استفاده از ترجمه و شرحهایی چون «پیام امام» میتواند مفید واقع شود.
تثبیت ارتباط و انس با نهجالبلاغه
پیشنهاد من این است که روزانه حداقل چند صفحه از حکمتهای نهجالبلاغه را مطالعه کنید و این کار را بدون استثناء ادامه دهید. انشاءالله، این مطالعه روزانه باعث تقویت ارتباط و انس شما با این کتاب شریف خواهد شد.
برنامهریزی در سطح کشور
چنانچه فرصتی فراهم شود، ما در حال بررسی این هستیم که این پیشنهاد را به شکلی گستردهتر در سراسر کشور مطرح کنیم. از طریق ائمه جمعه و در نماز جمعهها، درسها و برنامههای ویژهای در سطح شهرها برگزار کنیم. با داشتن ۹۰۰ پایگاه نماز جمعه در کشور، میتوانیم بهطور همگانی این حرکت را پیش ببریم و انشاءالله در سطح کشور یک گام جدید و مؤثر برداریم.
دعای شما برای موفقیت در این مسیر
از شما عزیزان میخواهم که در این مسیر برای ما دعا کنید. ما در حال مطالعه و بررسی پیشنهادات هستیم و بهزودی انشاءالله به جمعبندی نهایی خواهیم رسید. امیدواریم که با توفیق حضرت حق، بتوانیم کار بزرگی را در سطح کشور به انجام رسانیم.
ماه شوال، ماه مراقبتهای ویژه
عزیزان توجه داشته باشند که وارد ماه شوال شدهایم و امروز هشتم این ماه است؛ روزی خاص و غمآلود برای شیعیان. شوال، یکی از ماههایی است که اگرچه از نظر اعمال عبادی، کمتوصیه بهنظر میرسد، اما در حقیقت از نظر مراقبه، بسیار مهم و سنگین است.
مقایسه با ماههای عبادی گذشته
اگر شوال را با ماههایی مانند رجب، شعبان و رمضان مقایسه کنید، میبینید آن ماهها سرشار از ادعیه، نمازهای مستحبی، ذکرها و توصیههای عبادی هستند؛ در حالیکه درباره ماه شوال، اینگونه دستورات و اعمال به چشم نمیخورد. اما این به آن معنا نیست که ماه شوال، فرصتی برای استراحت و غفلت است.
خطر نگاه اشتباه به پایان فصل بندگی
اشتباه بزرگ این است که تصور کنیم پس از سه ماه عبادی پرفشار و پرمحتوا، اکنون زمان استراحت رسیده است؛ از رجب و شعبان گرفته تا رمضان، گویی یک اردوی سهماهه بندگی را پشت سر گذاشتهایم و حالا نوبت بازگشت به زندگی عادی و بیتکلف است. این نگاه، نگاهی خطرناک و وسوسهشده توسط شیطان است.
شوال، ماه حفظ سرمایههای معنوی
ماه شوال اگرچه از نظر اعمال سبک است، اما از نظر مراقبت و حفظ آنچه در سه ماه گذشته به دست آمده، بسیار سنگین است. ما اکنون سرمایهدار شدهایم؛ سرمایهی سحرخیزی، نماز اول وقت، دعا و مناجات، روزه، انس با قرآن و فرشتهخویی. همه اینها نعمتهایی است که از راه ریاضت، تلاش، مغفرت الهی و عنایت خاص ولیاللهالاعظم (ارواحنافداه) حاصل شدهاند.
هشدار نسبت به دزدان معنوی
حال که ما به لطف خداوند متعال و به برکت شبهای قدر، به این سرمایه رسیدهایم، باید بدانیم که سارقانی حرفهای به کمین نشستهاند؛ شیاطین که اکنون پس از عید فطر از زنجیر آزاد شدهاند. هدف آنها چیزی جز ربودن این سرمایه نیست.
ماه شوال، میدان جهاد اکبر
پس از ماه رمضان، خداوند از ما انتظار دارد قویتر و ورزیدهتر ظاهر شویم. اکنون وقت آن است که از این سرمایه بهره بگیریم، نه اینکه خود را رها کنیم و از دست بدهیم. شوال، ماه بهکارگیری این سرمایهها و جلوهای از جهاد اکبر است؛ حفظ تقوا، انس با قرآن، استمرار در دعا و خدمات اجتماعی، همه نیاز به تلاش و مراقبت دارد.
ضرورت برنامهریزی عبادی در شوال
برنامهریزی برای حفظ این دستاوردها ضروری است. یکی از پیشنهادات، روزه گرفتن در روزهای ابتدایی شوال است تا استمرار معنویت حفظ شود. اگر نمیتوان به همان شدت ماه رمضان عمل کرد، دستکم با نسخهای سبکتر ادامه دهیم: مثلاً اگر روزی یک جزء قرآن میخواندید، اکنون یک حزب بخوانید. اگر چند صفحه دعا میخواندید، اکنون یک صفحه را در برنامه داشته باشید.
اهمیت تداوم در خدمات اجتماعی و انس با مردم
خدمات اجتماعی، رسیدگی به مؤمنین و نیازمندان، توجه به همسایگان و حفظ انس با خلق خدا باید همچنان دستور کار ما باشد. این مسیر ما را آماده میکند برای ورود به ماههای آینده، بهویژه ماه ذیحجه که اوج آن عرفه است و فرصتهای تازهای در پیش دارد.
اهدای صلوات به ارواح طیبه
به روح مطهر امام راحل عزیزمان و شهدای گرانقدر انقلاب اسلامی صلواتی هدیه بفرمایید. همچنین به ارواح مؤمنین و مؤمناتی که از دنیا رفتهاند، بهویژه کسانی که در روزها و هفتههای اخیر دار فانی را وداع گفتهاند، از جمله دوستان، رفقا و عزیزانی که خدمات ارزشمندی به جامعه ما کردند ولی ناشناس و گمنام ماندند. عزیزی را که امروز با او وداع کردیم، بسیار زحمت کشید و خدمت کرد، ولی از همان گمنامان عرصه خدمت بود. به ارواح پاک همه این عزیزان نیز صلواتی دیگر تقدیم فرمایید.
یاد هشتم شوال؛ روز اندوه شیعه
نکتهای هم عرض کنم درباره هشتم شوال؛ این روز برای شیعه، روزی غمبار و اندوهزا است. روزی که جنةالبقیع توسط وهابیها مورد تعرض قرار گرفت. لعنةالله علیهم و علی ملائکته و أنبیائه و مرسلینه و شهدائه و صالحینه و صدّیقینه إلی یوم الدین. انشاءالله لعنت الهی بر آنها جاری و مستمر باشد؛ بر مؤسسین این ظلم بزرگ و نیز کسانی که همچنان این جنایت را ادامه میدهند. به یاد داشته باشید که امام راحل ما نیز در ماجرای حج، این جماعت را لعنت کرد، همانطور که نسبت به شهدای آن فاجعه موضع قاطع گرفتند.
حریم بقیع؛ جفا بر بهشتی خاموش
بقیع، آن گنجینه بهشتی، حرم و حریمی داشت که قبور مطهر ائمه اطهار (علیهماالسلام) در آن قرار داشت: امام حسن مجتبی (علیهالسلام)، امام سجاد (علیهالسلام)، امام محمد باقر و امام جعفر صادق (علیهماالسلام)، و نیز دیگر بزرگان و اولیاء دین. این مکان، نقطهای باشکوه و با عظمت است؛ اجساد مطهر در کنار یکدیگر، قبورشان در دل قبور دیگر اولیاء و اجسامشان در آغوش خاک نورانی بقیع آرام گرفتهاند.
احتمال نیز وجود دارد که حضرت صدیقه طاهره (سلاماللهعلیها) نیز در همین مکان مدفون باشند؛ هرچند دقیق مشخص نیست، اما این احتمال، ارزش و قداست بقیع را دوچندان میکند.
اما ببینید چه کردند! همه نشانهها را برداشتند، حریم را شکستند و تنها چند سنگ بیروح بر جای گذاشتند. زائران این مکان، از شدت تأثر، طاقت دیدن این وضعیت را ندارند. لذا مؤمنین، شب و روز هشتم شوال را به یاد این مصیبت بزرگ، متوسل میشوند و از خداوند متعال، رفع این مظلومیت و بازسازی این حرم شریف را طلب میکنند.
امیدواریم روزی فرا برسد که این مکان دوباره آباد شود؛ حرمی باشکوهتر از هر آنچه تاکنون دیدهایم، ساخته شود؛ حرمی که تجلی حرمت، عظمت، زیبایی و تأثیرگذاری باشد. انشاءالله، این بیحرمتیها جبران شود و ما شاهد روزهای شیرینی در آن مکان باشیم.
اهمیت نماز اول وقت و جماعت
این هم عرض ارادتی بود برای این ایام. اکنون، وقت نماز نزدیک است. امیدواریم به برکت اولیای الهی، خداوند متعال توفیق اقامه نماز اول وقت و بهرهمندی از آن را به همه ما عنایت فرماید. مخصوصاً نماز جماعت، که چه مقام عظیمی دارد: وَارْكَعُوا مَعَ الرَّاكِعِينَ. نماز اول وقت، آن هم به جماعت، نعمتی بزرگ و عنایتی عظیم از سوی پروردگار است. انشاءالله دوستان برای نماز آماده شوند.
تحلیل اوضاع منطقه و جنایات صهیونیستها
در خصوص وضعیت منطقه و شرایط عمومی، مطالبی هست که باید در جای خود بیشتر به آن پرداخت، ولی اجمالاً عرض میکنم: جنایات جدید صهیونیستها واقعاً روح را آزرده کرده است. اتفاقاتی که این روزها در غزه میافتد، بسیار دردناک است. از طرف دیگر، یمن نیز تحت فشار و تهاجمات شدید قرار دارد.
اما مقاومت مردم غزه همچنان حیرتانگیز است و یمنیها نیز حماسهای بینظیر خلق کردهاند. انشاءالله خداوند به مقاومت فلسطین صبر و به یمنیهای دلاور توفیق مضاعف عطا فرماید تا بتوانند ضربات سختتری بر استکبار جهانی وارد کنند، همانگونه که تاکنون کردهاند.
امروز هم شنیدید که برخی از مراکز صهیونیستی هدف قرار گرفتند؛ خدا را شکر، عملیاتهای موفقی انجام شده، حتی ناو آمریکایی "ترومن" دچار مشکلات شد. اینها همه نشانههای پیروزی جبهه مقاومت است.
نقش ایران در پشتیبانی از مقاومت
ایران عزیز ما، پشتیبان اصلی جبهه مقاومت است. امیدواریم خدای متعال توفیق دهد که این مسیر تا تحقق اهداف بلند ادامه یابد. هر روز، نفرت جهانی نسبت به صهیونیسم و آمریکا بیشتر میشود؛ در خود آمریکا و کشورهای اروپایی نیز، شاهد اعتراضها و تجمعات گسترده هستیم.
در مجموع، با وجود سختیها و آلام، شرایط به نفع جبهه حق پیش میرود. در داخل کشور نیز انشاءالله مسئولین محترم بتوانند خدمت بیشتری به مردم ارائه دهند و مردم نیز شعار سال را عملی کنند: سرمایهگذاری برای تولید، تا از اقتصاد مصرفی و خدماتی به سمت اقتصاد تولیدی و توحیدی حرکت کنیم.
انشاءالله تلاشها به بار بنشیند و خداوند به زحمات مسئولان برکت دهد. با وحدت امت و امام، به روزهای روشنتری خواهیم رسید.
پروردگارا، به حق کسانی که با تو مناجات کردند و در خشکی و دریا تو را خواندند، به فقرای مؤمن و مؤمنه، غنا و ثروت عطا فرما؛ به بیماران مؤمن و مؤمنه، شفا و صحت عنایت کن؛ به زندهها، لطف و کرم خود را ارزانی بدار و به اموات مؤمنین، مغفرت و رحمت ارزانی فرما.
و نیز غریبان را سالم و پیروز به وطنهایشان بازگردان، به حق محمد و آل محمد (علیهمالسلام).
«اللهم صل علی محمد و آل محمد.»